COINS prototype
Geschreven door Bastiaan Bijl, 14 april 2014

Op verschillende fronten wordt er gaan gewerkt om het BIM-gedachtegoed vorm te geven. COINS is een initiatief gestart vanuit de Bouw Informatie Raad (overheid en bedrijven uit de sector) dat prototypes ontwerpt om de beoogde data-uitwisseling te verwezenlijken.

Het centrale object waar prototype implementaties gebouwd worden is de COINS-container. Dit is een bestand dat een informatie-fragment bevat in de vorm van een speciaal bestandsformaat en daarbij allerlei soorten attachments.

De vormgeving van het speciale bestandsformaat is een onderwerp van discussie. Vast staat dat Linked Data technieken gebruikt zullen worden waardoor RDF en RDFS meekomen. De benodigde OWL-concepten worden zo minimaal gehouden.

Sysunite draagt bij aan het zoeken naar een zo heldere en simpel mogelijke vormgeving van de COINS standaard door betrokken partijen van advies te voorzien. Ook zal er een oefening gedaan worden waarin enkele van onze software modules zullen worden ingericht om het COINS-werk te implementeren.

Contact

Zeg ons gedag!

Voel je vrij om contact met ons op te nemen, we zullen zo spoedig mogelijk reageren.