Kijkje in de keuken
Geschreven door Bastiaan Bijl, 7 maart 2014

Om onze werkwijze te beschrijven hebben we bovenstaande illustratie gemaakt. We noemen sindsdien onze aanpak ook wel het Super Soaker-model. De aanpak ziet er als volgt uit. Eerst maken we een plan in Jira met issues die we selecteren om in een sprint op te lossen. Per issue maken we daarna code en test-code in IntelliJ en documenteren we de aanpak in het Confluence wiki-systeem.

Voordat we de code pushen naar onze Stash git-repository voeren we eerst op onze eigen laptop de unit-test en de integratie-test uit. De unit-test kan uitgevoerd worden in IntelliJ. De integratie-test bouwen we in Fitnesse. Als alles goed is pushen we de code.

De bamboo installatie houdt de git-repository in de gaten. Zodra er iets nieuws op verschijnt maakt hij een automatische build waarin opnieuw alle unit-tests en de integratie-tests worden uitgevoerd. Ook wordt de code automatische gecontroleert op kwaliteits-regels door Sonar.

Parallel aan de automatische controle van de code maakt de programmeur die zijn werk heeft gepushed een verzoek voor een andere programmeur aan in Crucible om zijn code te langs te lopen en van commentaar te voorzien.

Pas als alles op orde is wordt een nieuwe release van de veranderde softwaremodule geplaatst in Nexus. Vanaf dat moment kan de nieuwe versie gedistribueert worden en kan de Jira issue worden gesloten.

Contact

Zeg ons gedag!

Voel je vrij om contact met ons op te nemen, we zullen zo spoedig mogelijk reageren.