RMS Reporting Applicatie
Geschreven door Gijs van der Ent, 25 januari 2016

De RMS Reporting Applicatie is nu live! Dit is een iPad applicatie die gebruikt wordt om 24 uur per dag meldingen in de buurt van de Coentunnel aan te nemen. In samenwerking met Road Maintenance Support (RMS) is deze applicatie ontworpen om de backoffice bij te staan bij het aannemen van meldingen.

De techniek hierachter is met name interessant omdat het hier een Weaver applicatie betreft, met een heel bepekte project specifieke invulling. Weaver applicaties zijn opgebouwd uit AngularJS componenten. Om op de iPad uitgevoerd te worden is de RMS applicatie geconverteerd naar iOS met behulp van het Ionic framework.

Door de aanpak waarbij het platform specifieke deel tot een minimum is beperkt is het mogelijk de applicatie als geheel te ontwikkelen op het Weaver platform. Het splash screen, het app-icoon en de afhandeling van platform specifieke events is uiteindelijk het enige dat niet in Weaver beschikbaar was. Omdat de iPads niet altijd een internet connectie zullen hebben on the road houdt de applicatie berichten vast om ze naar de server te sturen. Het aanmaken van objecten gebeurd lokaal, waardoor het mogelijk is om hier al mee te werken terwijl de server nog niet van het bestaan hiervan weet.

Contact

Zeg ons gedag!

Voel je vrij om contact met ons op te nemen, we zullen zo spoedig mogelijk reageren.